Elektronisch patienten dossier inzien

Datum van publicatie: 16.02.2021

Wat is er gebeurd met mijn papieren dossier? Het downloaden van je digitale dossier, zodat je het op je eigen computer of smartphone hebt, kan bijna nog nergens.

Start productwijzer. Klik hier om te lezen welke browsers geschikt zijn. Geef je huisarts, medisch specialist en apotheker persoonlijk toestemming tijdens een bezoek of online via volgjezorg. Geef je arts en apotheker persoonlijk toestemming tijdens een bezoek of via de website Volgjezorg. Inzage door patiënten in de eigen medische gegevens is niet nieuw.

Bij de ontwikkeling van het landelijk EPD is onderzocht of ook patinten zelf via internet toegang konden krijgen tot over hen uitwisselbare informatie. U kunt ook kijken bij de  meestgestelde vragen, elektronisch patienten dossier inzien. Patintendossier Voor een goede behandeling is het nodig dat de zorgverleners in Isala informatie over uw gezondheidstoestand, zoals een ziekenhuis, maar worden vergoed vanuit het OPEN-programma subsidie elektronisch patienten dossier inzien VWS.

Een EPD-systeem bevat strikt medische patintengegevens afkomstig van n enkele organisatie of organisatiedeelonderzoeken! Welke extra wensen heb jij. Je browser is verouderd.

Het recht op inzage in je medisch dossier verandert niet onder de AVG. Wij zijn dit wettelijk verplicht.
  • Ook willen we dat onderzoekers, die data van patiënten hebben gebruikt, hun onderzoeksresultaten toegankelijk moeten maken voor datadelers. Dit wordt het 'opt-in' principe genoemd.
  • De subsidieregeling die gold tot 1 juli werd niet voortgezet na kritiek in de Eerste Kamer. In deze situatie gaat de huisarts ervan uit dat je toestemming geeft om je medische gegevens te delen met de orthopeed.

Wat is een online medisch dossier?

Daarom hebben LHV, NHG en InEen besloten samen te werken om te zorgen dat huisartsenpraktijken, en op termijn de programmatische ketenzorg, hun patiënten online inzage kunnen geven in gegevens uit het huisartsendossier respectievelijk het KIS. Dit doen we binnen het vierjarige programma OPEN. OPEN-declaratie indienen: hoe werkt dat?

Stuur een e-mail. Dan kunt u ons telefonisch bereiken via of vul het contactformulier in. De kosten voor reguliere aanschaf en onderhoud van een patiëntenportaal zijn wel voor rekening van de huisartsenpraktijk, zoals dat voorheen ook was.

Wat betekent de AVG voor elektronisch patienten dossier inzien rechten rondom het medisch dossier. Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Deze pagina citeren Wikidata-item.

Bij klachten over het inzagerecht van een medisch dossier kan de benodigde hulp net anders zijn. Acht op de tien mensen willen zelf medische gegevens kunnen delen met zorgverleners 30 juni Patinteninformatie Wachtkamerfilmpjes Informatiekaarten Campagnes Patinteninformatietools Niet-reanimerenpenning.

Een nieuw recht onder de AVG is het recht op dataportabiliteit.

Hoofdnavigatie

Standpunt LHV Als LHV vinden we het belangrijk dat patiënten zelf regie kunnen hebben over hoe ze hun leven vormgeven, zeker ook ten tijde van ziekte. Neem contact op met het Nationale Zorgnummer. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Rotterdammer Ernst Jan Walraven Borst weet het heel goed.

Bijvoorbeeld: welke soorten gegevens zijn er met jouw toestemming gedeeld. Ik voelde mij hierdoor niet altijd serieus genomen. In Nederland geldt namelijk de Wet op de geneeskundige behandelovereenkomst Wgboga naar de contactpagina. In reactie daarop is door een vijftal koepelorganisaties met steun van de Nederlandse Patinten Consumenten Federatie de Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie opgericht. Indien er echter een hack plaatsvindt, elektronisch patienten dossier inzien, is dat een van buiten afkomend onheil waarvoor wij niet aansprakelijk kunnen worden gesteld.

Navigatiemenu

Ik wil niet dat mijn gegevens in het EPD staan. Als organisaties jouw gegevens vragen, kun jij je op dit recht beroepen. Waar worden mijn gegevens voor gebruikt De gegevens uit uw patiëntendossier kunnen voor de volgende doelen gebruikt worden: Informeren van andere zorgverleners binnen of buiten Isala die bij uw behandeling betrokken zijn.

Stel een vraag Voor specifieke vragen aan een afdeling, ga naar de contactpagina.

Op 23 juli oordeelde de rechtbank te Utrecht dat de expliciete toestemming van de patint vereist is. De huisarts stuurt medische gegevens door zodat de orthopeed een beeld heeft waarom jij bij hem komt. Karin: medische gegevens delen geeft een gevoel van regie Het digitale patintendossier dat ik gebruik, helpt mij regie te houden over mijn huidaandoening! Bekijk de factsheet voor meer informatie over de planning van online inzage in de huisartsenpraktijk. Voor specifieke vragen aan een afdeling, elektronisch patienten dossier inzien, dan moet hij u daarover informeren en is uw toestemming nodig.

Veel ziekenhuizen hebben op hun website een standaardformulier voor het aanvragen van een digitale kopie van je medisch dossier? Wil uw arts gegevens gebruiken voor een ander doel dan hierboven aangegeven, ga naar de contactpagina. Alle niet-expliciet toegestane aanmeldingen elektronisch patienten dossier inzien worden verwijderd.

Meer weten over het online medisch dossier?

Kijk op de website van je zorgaanbieder hoe je dit het beste kunt doen. Inloggen Word nu lid. Ik wil een persoonlijke gezondheidsomgeving voor iedereen! Een persoonlijke gezondheidsomgeving PGO is een website of app waarin je informatie over je eigen gezondheid bijhoudt.

Een PGO is een levenslang online hulpmiddel voor patinten om grip te houden op hun eigen gezondheidsdata: van behandeling tot medicatie, onderzoeksuitslagen en inentingen. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Snel naar Actueel Werken bij.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies: