Social media content calendar excel template

Datum van publicatie: 26.12.2020

Zijn het je eigen kanalen zoals je website, social media kanalen, e-mail of gaat het om externe kanalen zoals een extern blogplatform? Ik werk graag met Google Sheets omdat ik ze van overal kan bereiken. Maar daar valt wat aan te doen.

Je hebt sowieso content gemaakt voor een langere periode en werkt daarmee al aan je social media doelen. Op Facebook kun je bijvoorbeeld eenvoudig een mooie community bouwen. Het uitprinten van Excelletjes op een prikbord klinkt misschien een beetje primitief. Ik zou wekelijks nieuwe prints maken van de kalender, per maand geordend, en die ophangen op een groot planbord in je werkruimte of de hoek van de kantoortuin waar jouw team zit.

Ideeën - de vergaarbak van ideeën voor toekomstige social media posts of ideeën voor m'n blog. De essentie van het overzicht dat je zoekt, is nou juist dat alle afspraken, en de wijzigingen daarop goed worden afgewogen voor de onderlinge balans. Het gaat je veel opleveren.

Boek Anne als spreker voor jouw event. Maar de canban view is een optie. Inloggen Registreren Error:. Of je nu zin hebt of niet. Je kan ook een database van je eigen ideen van maken.

  • Op Facebook kun je bijvoorbeeld eenvoudig een mooie community bouwen. Plaats bericht.
  • Zo krijg je inzicht in wat wel en niet werkt en kun je tijdig bijsturen.

Heb je dit eenmaal in kaart gebracht, dan is het zaak om de content te plannen. Een contentkalender zorgt voor de samenhang tussen alle verschillende content activiteiten, waarmee je in één oogopslag een compleet overzicht hebt.

De functie van een goede contentkalender die ik veel belangrijker vind — het realiseren van een inhoudelijk overzicht van de keuzes die je maakt — is dan snel zoek. Je kan ook een database van je eigen ideeën van maken. In dit artikel leer je stap-voor-stap hoe je je content beter kan organiseren door een social media content kalender te maken.

Je hoeft de updates nog niet meteen uit te schrijven, focus eerst op de categorie en het thema, zodat je een leuke mix krijgt van verschillende soorten updates.

Begin niet aan een contentkalender als je nog geen strategie hebt. Tweet 0. Op die manier, en op dat kanaal. En dat is wat je uiteindelijk wilt. Werk je liever in Excel. Denk eerst na over welke momenten belangrijk zijn voor je doelgroep en welke boodschap jij daar dan aan kan koppelen.

Wat zit er in een social media kalender?

Dat betekent dat je kunt gaan optimaliseren. Via deze link vind je alvast een lijstje met een aantal publicatietools met hun voor- en nadelen. Bepaal wie verantwoordelijk is Taken verdelen is belangrijk.

Waar haal je nu -zonder al te veel moeite - inspiratie vandaan om dagelijks zichtbaar te zijn op social media? Ik werk zelf bijvoorbeeld graag met Later. Als je nog andere sociale netwerken zoals Twitter of Instagram gebruikt kan je deze hier ook aan toevoegen. Share 0, social media content calendar excel template.

Of in elk geval minder als een probleem ervaren. Dit hoeft natuurlijk niet degene te zijn die het stukje content heeft gemaakt. Dan moet je zeker op Pinterest zitten.

Gratis social media kalender template Hoe vul je de content calender op met relevante content? Schrijf je post Schrijf je posts woord-voor-woord uit. Waar zitten jouw potentiële klanten vooral? Vanuit de verschillende categorieën kun je in je kalender jouw eigen type content al bepalen.

Dit is een op Excel gebaseerde template waarin je de bekende dingen vermeldt als publicatiedatum, kanaal en de naam van de maker, si cruzas su lnea eres hombre muerto. Copyright Anne Raaymakers. Maar je kan gerust social media content calendar excel template denken dan dat.

Hoe je nooit meer zonder inspiratie voor social media valt? Het is echt niet moeilijk als je maar weet wat de stappen zijn. En deze heet: Gmail. Je social media kalender beter organiseren.

Contentmarketing - Geplaatst op: dinsdag, 17 maart, - Of Content Marketing Management. In deze maandelijkse vragenrubriek geeft contentstrateeg John Verhoeven antwoorden op brandende vragen.

Op Facebook kun je bijvoorbeeld eenvoudig een mooie community bouwen.

Tot slot creer je regelmaat en continuteit en werk je efficinter met een content planning. Zo werk je gemakkelijk samen. Neem dan gerust  contact  op met ons.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
28.12.2020 10:56 Dio:
Elke reis begint met een eerste stap. Denk dan aan categorieën als: inspiratie, entertainment, educatie, conversatie, connectie en promotie.

29.12.2020 07:35 Noufissa:
Ook een klein stukje voor statistieken.