Wat is de beste tijd om het noorderlicht te zien

Datum van publicatie: 16.11.2020

Lees hier alles over het zien van het Noorderlicht in Noorwegen. Deze misvatting komt voort uit het feit dat het tijdens een heldere winternacht meestal erg koud is, zeker in het uiterste noorden waar ook nog veel sneeuw ligt

Dat heeft te maken met de kanteling van de aardas en de baan die de aarde in een jaar tijd om de zon aflegt. Ook wel Aurora Borealis genoemd.

Het maakt het sprookjesachtige decor van licht nog mooier! Leven in Lapland. Zo is de omgeving van Yellowknife 62,5°NB behoorlijk plat en is het er bijna elke nacht helder.

Er bestaat een website waar voorspeld wordt wanneer je het Noorderlicht het beste kunt zien: Aurora forecast.

Met name het noorden van Finland, is een ideale bestemming om Aurora Borealis te spotten, dan kun je er naartoe vliegen vanuit Reykjavik.

Het staat bekend als goede uitvalsbasis om de Aurora Borealis te zien. Noorderlicht in Lapland. Mocht je ooit overwogen hebben om Groenland te bezoeken, waardoor een versnellingskans ontstaat.

Stuur me de reisgids IJsland.
  • Reykjavik is nog altijd een van de meest betaalbare en toegankelijke plaatsen om de Aurora Borealis te zien, maar daarom wordt het ook steeds populairder. Niets missen over onze reizen naar het Pure Noorden?
  • Hier kun je niet alleen groene lichtstralen zien, maar vaak ook paars of roze. Alta is de meest noordelijk gelegen stad ter wereld.

Wat is Aurora Borealis of Noorderlicht? Hoe ontstaat het?

Redactie - 14 maart, Van mei tot augustus schijnt de middernachtzon, dan wordt het niet donker. Perfect om het Noorderlicht te zien vanuit je bed als de show begint!

In de stad zelf kun je goed met een beetje geluk het Noorderlicht zien. Als je hierboven het Noorderlicht weet te spotten, kan het dubbel zo mooi zijn omdat de stralen soms prachtig reflecteren in het water.

  • Vol met nieuwtjes, tips over de bestemmingen, de mooiste reizen én aanbiedingen. Wel heb je hier minder kans dan in Scandinavië , ongeacht de ligging op een zelfde hoogte, en dit komt door de strengere winters.
  • Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Noorderlicht in Finland Ook in Finland kan je heel goed het Noorderlicht spotten.

Maar garanties heb je uiteraard nooit. Tot drie avonden op rij werd ik getrakteerd op een showtje in Tromsde Noordkaap en Karasjok Noorwegen. Wanneer de wolk op de foto groen op gaat lichten, is dit niet meer het geval. De noorderlichtzone ligt over het algemeen tussen de zeventigste en tachtigste breedtegraad.

Alle info in dit artikel?

Wat is de beste periode om Noorderlicht of Aurora Borealis te zien?

In die zin zijn de wintermaanden, wanneer de dagen kort zijn, automatisch de beste maanden om het noorderlicht te zien. Zo magisch als het natuurverschijnsel is, zo bijzonder is ook de onvoorspelbaarheid.

Noorderlicht in Schotland Schotland ligt zuidelijker dan de bovengenoemde plaatsen, maar bij sterkere geothermische activiteit in de wintermaanden kan je ook vanaf hier het Noorderlicht zien.

Het is het eindpunt van de oude veer- en transportdienst Hurtigruten! Een dikke, ongerepte laag sneeuw bedekt de grond. Winter in het Riisitunturi National Park Finl Het kost je ongeveer een twee uur durend autoritje om bij de Russische grens uit te komen in het dorp van de Kerstman: Korvatunturi.

Ook de stad Alta op 69,9NB is een aanrader. Dat heeft te maken met de kanteling van de aardas en de wil niet meer alleen zijn die de aarde in een jaar tijd om de zon aflegt.

En weet je… Eigenlijk is hier geen eenduidig antwoord op te geven.

Invloed van de maanfase

Wanneer de wolk op de foto groen op gaat lichten, kijk je eigenlijk naar het Noorderlicht. Als er meer zonneactiviteit is kan de noorderlichtzone zich verder naar het zuiden toe verplaatsen. Om te weten wanneer de beste tijd is om het Noorderlicht te zien moeten we eerst weten wat het Noorderlicht precies is. Noorderlicht spotten in Van april tot en met augustus is het te kort donker.

Ook voor IJsland geld de beste periode om het Noorderlicht te zien van november tot en met maart. Ontdek zelf hoe mooi Ierland is met onze complete rondreis Ierland. De stad Troms is een grote verblijfplaats onder Noorderlicht jagers door de ligging op 69,6NB. Een filmpje Het Noorderlicht fotograferen Wil jij ook graag het Noorderlicht zien? Om het Noorderlicht te kunnen zien moet het donker zijn. Waar kun je het Noorderlicht zien?

Verder is het slim om met name in de waarom emigreren polen naar nederland te reizen, omdat het dan goed en lang donker is! Onder andere de staat Yukon wat is de beste tijd om het noorderlicht te zien bekend als perfecte plek om Aurora Borealis te aanschouwen.

1. IJsland

Naast de mooie lichtshows, heeft de natuur nog veel meer in petto. Heel simpel: je moet zorgen dat je tussen december en begin maart ergens hoog in Scandinavië of IJsland zit.

In februari is de kust van Caithness, in het uiterste noorden van Schotland, een van de beste Aurora-plekken. Laat een antwoord achter Annuleer antwoord Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.

Boek Reykjavik. En wat het nodig heeft om tevoorschijn te komen. Bij een volle maan is de hemel eerder donkerblauw dan goed zwart, waardoor je de zwakste gloed die bij de nieuwe maan wel te zien is niet tegenover de blauwe lucht kan aanschouwen.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies: