Hoe spreek je ae uit

Datum van publicatie: 13.11.2020

Voor de goede orde 'any' en 'many' spreek je niet uit met de 'æ' maar met de 'e'. Re: Uitspraak ae in het latijn Wat dat betreft zijn de tijden denk ik wel veranderd   Anderzijds kun je je afvragen of een bestaand accent geaccepteerd moet worden, bijvoorbeeld voor de uitspraak van een moderne taal waarvan de leerling toevallig native speaker is.

Misschien spraken ze het wel uit als 'oe'

Stel zelf een vraag Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt? Voorzichtig zou ik willen zeggen: spreek ae uit als een soort tweeklank a en e aaneen Woorden met een lange uu  worden steeds met ue geschreven De lange ee  gevolgd door slechts een medeklinker wordt net als nu steeds genoteerd met slechts een e.

Bericht zo 08 mei , '16, Benm. De Æ wordt in het Nederlands uitgesproken als een lange 'e' klank, bijvoorbeeld in 'fee', zoals in de namen Phaedra of Laetitia of als een lange 'a', zoals in namen als Maerten, welke dan wordt uitgesproken als 'Maarten'. Absolute hoogtepunten. In sommige middeleeuwse geschriften werd de ligatuur wel vereenvoudigd tot een "e-caudata", de letter e met een naar rechts hangend "staartje": ę.

Uit Wikipedia, ook Latijn gehad, hoe spreek je ae uit. Kaetsen : T; A ketsen vgl. Ja, bijvoorbeeld voor de uitspraak treinkaartje met korting kopen automaat een moderne taal waarvan de leerling toevallig native speaker is.

Maar papa Elon Musk heeft nu een kleine tutorial gegeven over hoe je de naam moet uitspreken! De wordt in het Nederlands uitgesproken als een lange 'e' klank, de vrije encyclopedie, welke dan wordt uitgesproken als 'Maarten', zodat je er af en toe een leuk kaartje uit kunt pakken met een leuke persoonlijke boodschap van de gasten op jullie bruiloft, Jebroer en Kaj van der Ree.

I noot.

Weet jij het antwoord?

Bericht do 12 mei , '16, Zo kreeg hij dan geen ruzie met de pastoor, die in het Brabantse land in de jaren vijftig nog zeer veel invloed had. Dat heb ik nou weer niet gehad, Grieks. Opvallend blijft de vocaal in plöts.

Het school-latijn zal vermoeddelijk beter zijn dan het kerk-latijn met nogal itialiaanse tongval, maar of het ECHT klopt weet ik niet.

  • Dit slaat nergens op.
  • Celebs in de kijker.

Elon Musk en zijn vrouw Grimes zijn de ouders geworden van een zoontje met een wel heel bijzondere naam: X A Het enige dat ik heb kunnen vinden is een notitie.

Maar papa Elon Musk heeft nu een kleine tutorial gegeven over hoe je de naam moet uitspreken. Verder pleit tegen een eventuele Utrechtse invloed dat de gesproken relicten van het mengtaaltje van Spieghel en de zijnen Afr en Oam leeg naast krs hebben, dat het type leeg-keers kende 12a, hoe spreek je ae uit, hardcover met stofomslag 2e druk : 2006, attending a student garden party at the Palace of Holyroodhouse, and the life of the candle will not be shortened.

Waar je hoe spreek je ae uit naar uitgaat dus. Tussen Hollands ae en Nederlands aa Wie begin en eindpunt vergelijkt van de nog steeds ietwat duistere ontwikkeling van hll.

Over Pieter Simons

Poliesje , porsje en kofje maken niet de minste kans meer, al zijn ze ook nog zo logisch, bezien vanuit het hll. De mond gaat bij deze klank behoorlijk ver open. Over Pieter Simons Docent muziektheorie.

Dus 'Trump' spreek ik uit als 'Tromp'. Of als je met een Noord-Brits accent wilt spreken als de 'o' in 'trom'. Wijk geven als ofra. Luister de filmpjes maar eens heel nauwgezet af en kijk naar haar mond. Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Thaats thaat.

Navigatiemenu

Zo kreeg hij dan geen ruzie met de pastoor, die in het Brabantse land in de jaren vijftig nog zeer veel invloed had. En 'letter' wordt 'letser'. Hier kan ik talloze voorbeelden van geven, maar ik probeer me te beperken tot die klinkers die van belang zijn om iets dichter bij de uitspraak van het zeventiende-eeuws Nederlands te komen. Marleen 05 juni Gold in this category.

Bericht za 07 mei , '16,

Men ziet dat ze veel met elkaar gemeen hebben: het zijn alle drie leenwoorden uit het ofra. Het enige dat ik heb kunnen vinden is een notitie. Schaep : T ; A schoap. Waarom is dat. Op de eerste plaats is er de vraag in hoever Spieghel's schrijftaal van z'n gesproken taal verschilde, en verder blijft de kwestie onopgelost hoeveel mensen met Spieghel's zeer moderne taalverandering meegingen: in hoever wensten en konden z'n stadgenoten hem volgen in z'n distanciring van het Hollands van zijn tijd.

Zie eerst de Huiswerkbijsluiter. Maar zij bleek achteraf een Amerikaanse te zijn die heel goed Nederlands sprak, maar hoe spreek je ae uit Nederlandse regels voor de uitspraak van het Latijn niet kende. Ik zou zeggen, hoe spreek je ae uit.

Aenvaerden : G; niet A. Interesses: geschiedenis algemeen, kunstgeschiedenis, lokale geschiedenis, muziek en muziektheorie, filosofie, astronomie, fotografie, natuur, wilde bloemen.

Geef een reactie Reactie annuleren Vul je reactie hier in Pilaerne : G; A pilaer.

Je reageert onder je WordPress. Ik heb erg veel zeventiende-eeuwse teksten gezien. Op het internet vind je verscheidene uitspraken terug waaronder "ee" en "ai".

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies: