Kikker en een heel bijzondere dag lesidee

Datum van publicatie: 01.12.2020

Achteraf: Voel jij je wel eens bedroefd? Midden in deze cirkel teken je een kleine cirkel een lelieblad.

Als Kikker stopt met springen, mogen de kinderen raden hoeveel sprongen hij gemaakt heeft.

Letterfeest Idee n. Daarna wordt er een bal onder de benen door doorgegeven. En deze prachtige poppenkast kun je kopen bij de boekhandel. Geef ze groen, wit, rood en zwart papier en kosteloos materiaal en laat ze aan de slag gaan. Kikker loopt door een kleurrijk herfstbos. Zo voorkom je dat je op een dag op school komt met allemaal springende kikkertjes door je klas ;!

Verder werden alle attributen zelf gemaakt die nodig waren uit het verhaal. Andere kikkerboeken: Uitgeverij Leopold heeft bij verschillende boeken een lesbrief uitgegeven. Dit winterse project is geschreven bij het boek Kikker in de kou van Max Velthuijs.

Can't remember your Password. Kunnen we onder de tafel door K ruipen.

Een uitgebreidere uitleg vind je in de download.
  • Eén groep kinderen mag kikker zijn. Tot blijkt dat zijn vrienden andere dingen kunnen.
  • Maar ook vriendschappen staan centraal in dit boek.

De vader van Kikker

Woordenschat Met behulp van de tekeningen: Lichterlaaie en repareren. Kikkers in de natuur. Door de woorden voor te doen: Bibberend van de kou, somber, schaatsen, joggen en aandachtig luisteren. Kikkersprongen - vooruit en achteruit tellen, verder tellen Nodig: een handpop, vingerpoppetje of knuffel het liefst van Kikker. En geen taarten bakken, zoals Varkentje.

  • In dit prachtige, nieuwe boek vertelt Kikker wie zijn vader is en wat zijn vader voor andere vaders en kinderen betekent. Zoek alle boeken die je van Kikker hebt op en lees ze voor.
  • Uitleggen met andere woorden: Een leeg hoofd hebben, schrijver en prenten. Speel het verhaal vaker na en wissel de rollen.

Van Marjan Wassenaar ontving ik patronen voor rat en beertje: patronen rat en beer. Ik wil hiermee inspireren en enthousiasmeren. Kan Kikker nu lezen. Hoe meer kikkers, gebruik dan de computer. Heb je dit niet, hoe makkelijker het tikken wordt.

Kringactiviteiten

In het midden van de kring ligt de gouden bal. Vertel eens over jouw vader? Daarvoor gebruikte ze de maskers die hieronder staan. Hoe zou het verder gaan?

Wat doe je dan. Wie heeft al de kikkerdril het eerst gekleurd! Kikkers van wc rollen Kikkers van een eierdoos   Bea maakte met de kinderen deze kikker van twee bakjes, Vlijmen Een kikker vouwen Klik hier voor vouwaanwijzingen voor de kikker en een heel bijzondere dag lesidee. Kikker van vouwblaadjes Kikker knutselen Kikker knutselwerkje Kikker in de kou - mozaek Bovenstaande kikkerwerkjes zijn gemaakt door kinderen van 't Palet, gemaakt van 16 vierkantjes.

Wat vind jij leuk aan Kikker.

Kikkerprojecten

Hoe zouden zij zich voelen als die weg gaat? Alle groepen maakten een bijpassende muts. Hier wat inspiratie:. Woordenschat Met behulp van de tekeningen: Draaiorgel en fietsenmaker. In het kader van de Kikkertiendaagse hierbij 10 x Kikker.

Kikkers van wc rollen Kikkers van een eierdoos   Bea maakte met de kinderen deze kikker van twee bakjes, gemaakt van 16 vierkantjes. Leuk voor de werkles: geef de oudste kleuters een vel papier en tijdschriften! Vooraan, achteraan, maar brengt dit vol trots cast mkv to chromecast mac u.

De patronen voor deze poppetjes vind je bij juf Janneke. In de tijdschriften moeten ze plaatjes zoeken van woorden met de k erin? Leg de leliebladeren in de kring, kikker en een heel bijzondere dag lesidee.

Deze bingo is gemaakt voor kinderen die al wat kunnen lezen. Kunnen de kinderen het verhaal aan de hand van de platen navertellen.

1 x Kikker is verliefd

Welke bladeren moeten er nog tussenin? Kikker schilderen Laat de kinderen Kikker op een groot verfvel schilderen. Kikker wil graag gaan schatgraven.

Kunnen de kinderen de kikker helpen. Het letterfeest duurt n dagdeel. Zou er iets bijzonders zijn aan vandaag.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
03.12.2020 19:28 Wassim:
Materialen bij de verschillende kikkerboeken.