Leuke stad belgie met kind

Datum van publicatie: 18.02.2021

Ook de catacomben vallen bij kinderen in de smaak. Kies je voor een stedentrip Nijmegen dan is het wel fijn om een auto mee te hebben, want lang niet alle bezienswaardigheden liggen in het centrum.

Een stedentrip in Namen Namur met kinderen. Stedentrip met kids in België. Het is fijn als je de tijd hebt om ook gewoon even te relaxen in een parkje. Fietsen rond Namen Namur. Daarnaast is de zee niet ver weg! De bekende gave musea in Amsterdam voor kinderen zijn natuurlijk Nemo en het Scheepvaartmuseum, kleiner maar minstens net zo leuk is Het Kleine Weeshuis in het Amsterdam museum.

In de stad zelf heb je het kindvriendelijke musea DouDou, dat gaat over de legende van de draak.

Denk je aan Belgi, dan denk je al snel aan Brugge. Mons mag dan Europese hoofdstad van zijn geweest, voor de meeste Nederlanders is het een bestemming die toch onder de radar is gebleven, leuke stad belgie met kind. Door het rauwe randje van de stad loopt het nog niet over van de toeristen en dat is eigenlijk wel zo prettig. Hier vind je onder andere veel speeltuintjes, plus het High Adventure touwparcours en de Big Swing.

Wanneer zijn we weg.

Ga naar het prachtige Neues Rathaus, dat eerder op een paleis lijkt dan op een stadshuis. We houden niet van musea.

Lille is makkelijk en goedkoop bereikbaar met de trein. Ben je meer een natuurliefhebber kies dan voor de Eifel of het Harzgebergte. Enkele zijn inmiddels uit de lijst en vervangen door nog leukere steden om met het gezin te bezoeken. Wil je shoppen, musea bezoeken, gewoon lekker rondstruinen, misschien wel naar een bekende sportclub of ben je al tevreden als er wat parkjes zijn met een speeltuin.

Dat zegt natuurlijk ook niks…. Als er één citytrip met kinderen is waar je zeker tijd tekort gaat komen dan is dat wel Amsterdam. Aalst noemt zichzelf de charmantste stad van Vlaanderen.

  • Zo kan je echt helemaal genieten van de omgeving en de kust. Of ga naar Turnhout , de stad in het noorden van België.
  • De Belgische Ardennen: een avontuur in de natuur.

Het fijne van Brussel is dat de stad ook heel goed met de trein bereikbaar is. Van de Nederlandse steden vinden we Utrecht echt een aanrader met kinderen. Dat kan in het Noord-Franse Duinkerke. Zo ga je op speurtocht naar Playmobil-poppetjes in het mode-museum.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd?

1. Antwerpen

Er zijn diverse kindvriendelijke musea zoals het Autoprototype-museum en Minitaturwunderland. Denk je aan België, dan denk je al snel aan Brugge. Via deze link kom je direct op het aanbod dat geschikt is voor gezinnen met kinderen.

En kies je liever voor de kust, de bossen of de heuvels van de Ardennen?

This error message is only visible to WordPress admins Error: There is no connected account for the user Feed will not update. De stad is compacter dan Amsterdam of Rotterdam  en je kunt bijna alle attracties in Utrecht voor kinderen te voet bereiken. Met de dierentuin en het wetenschapsmuseum is er in Mechelen met kinderen  altijd genoeg te doen dus! Hallo, ik ben Sabine, leuke stad belgie met kind.

Leiden is probeer niet te lachen anders ben je af extreem geschikt voor een citytrip met leuke stad belgie met kind die al in de hogere klassen van de basisschool of op het voorgezet onderwijs zitten.

Eentje die beloopbaar is en behapbaar en waar je een fijn weekend kunt hebben zonder het gevoel te hebben opgejaagd te worden.

Belgische Ardennen

Een anrader met kinderen is ook het Belvue museum. Cool is de mogelijkheid om te leren waterskiën. Alle drie onze kids 1,5 , 3 en 5 jaar vinden het interessant en leuk.

Holiday Suites biedt arrangementen die je verblijf in een van de comfortabele vakantieverblijven combineert met gratis tickets voor het hele gezin voor een daagje naar Plopsaland, Sealife of Bellewaerde.

  • Ook leuk om te lezen..
  • Wat je in ieder geval wil voorkomen is dat je met een hongerig kind rondloopt in een wijk waar of geen restaurants zijn of waar je alleen met een reservering terecht kunt.
  • Er zijn mooie kindvriendelijke tentoonstellingen over de oertijd.
  • Lees ook ons blog over de Duinkerke met kinderen en de Opaalkust met kinderen.

Klik op de regio van je keuze op het onderstaande leuke stad belgie met kind. Buurstad Arnhem heeft een van de beste dierentuinen van Nederland: Burgers Zoo. Ideaal, want deze plekken zijn vaak geplaatst naast bezienswaardigheden die jij als ouder graag wil zien.

Ook erg leuk met de kleintjes: het Aquarium van Brussel. Ga naar het prachtige Neues Rathaus, dat eerder op een paleis lijkt dan op een stadshuis. De provincie Antwerpen is meer dan de prachtige stad alleen. En een stukje historie van de Eerste Wereldoorlop rond Ieper.

België: dichtbij en toch even helemaal ergens anders

Volg me ook hier Instagram. Typ hier Met alle soorten attracties, maar ook muziek shows. Jammer, want zeker voor gezinnen is deze stad een geweldige uitgangsbasis voor een weekendje weg.

De volgende vijf citytrips zijn favoriet bij Tikva. Pas als hij 6 is Hoe is het jullie wel gelukt. Een gezinsvakantie in Belgi is altijd een goede keuze als je het ons vraagt, want Belgi met kinderen heeft zoveel mogelijkheden.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies: