Wat kost het om een auto te laten overschrijven

Datum van publicatie: 09.02.2021

Als je als particulier je auto verkoopt, moet de koper het kenteken overschrijven. De autodealer zal dan de auto op naam zetten.

Na de overschrijving van de auto op jouw naam, krijg je automatisch bericht van de belastingdienst over de motorrijtuigenbelasting. Het is aan te raden om samen naar het postkantoor of kentekenloket te gaan om een auto te laten overschrijven. Daar zet de medewerker het voertuig op jouw naam. Je kunt bij ons makkelijk je autoverzekering berekenen.

Ben je al in het bezit van een kentekencard, dan heb je de kentekencard én de tenaamstellingscode nodig.

Bij het overschrijven van een auto is het belangrijk dat je een aantal dingen meeneemt. De auto overschrijven op jouw naam is de eerste handeling na de aankoop. Zolang het kenteken nog niet op jouw naam staat, ben je geen eigenaar van de auto. In dat geval ontvangt de lease- of financieringsmaatschappij de tenaamstellingscode.

Postkantoor auto overschrijven Je kunt je auto bijvoorbeeld overschrijven bij een van de postkantoren in Nederland. Als je een nieuwe auto koopt, dan moet het kenteken van je nieuwe auto op jouw naam gezet worden.

Dan krijg je een tijdelijk documentnummer en tenaamstellingscode mee. Je moet dan wel in het bezit zijn van de nieuwe kentekencard en een modern rijbewijs.

Wie mag een auto overschrijven?

En nog erger: ook eventuele boetes zijn voor jouw rekening. Na de overschrijving van de auto op jouw naam, krijg je automatisch bericht van de belastingdienst over de motorrijtuigenbelasting. Dit is de tenaamstellingscode. De belastingdienst krijgt automatisch een seintje dat de auto niet meer op jouw naam staat en stuurt je dus geen rekeningen meer. Home » Autoverzekering » Auto overschrijven.

Wie mag een auto overschrijven? Ook de toekomstige APK-beurten en reparaties zijn uiteraard voor jouw rekening.

Deze bestaat uit het originele Tenaamstellingsbewijs deel IB en het Overschrijvingsbewijs deel II of een kentekencard en de tenaamstellingscode. Voeg deze 2 samen en je hebt de tenaamstellingscode. Daarnaast is het handig om te weten dat het soms langer dan een dag duurt voordat de nieuwe kentekencard binnen is.

Tenaamstellingsverslag en vrijwaringsbewijs Na het overschrijven van het kenteken ontvang je twee documenten: een tenaamstellingsverslag en het vrijwaringsbewijs. Wil je je autoverzekering opzeggenwat kost het om een auto te laten overschrijven, maar ben je je vrijwaringsbewijs kwijt. Het gaat ons om een vlotte overstap.

Waar kun je je kenteken overschrijven?

De maatschappij ontvangt dan een tenaamstellingscode. Kentekenloket Auto overschrijven online Kosten overschrijven kenteken Vergeet de autoverzekering niet Meer weten over auto overschrijven? Kosten overschrijven auto Voor het overschrijven van je auto betaal je een klein bedrag aan de RDW.

Dan ben je in het bezit van de kentekencard. In de volksmond zeggen we al snel dat we 'een auto overschrijven'? Vraag dan een nieuwe tenaamstellingscode aan via je leasemaatschappij. Heb je je auto via een autodealer gekocht. Het is wettelijk verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Ook dan kun je terecht bij het Kifid.

Kenteken overschrijven

Wie mag een auto overschrijven? Als je een auto koopt moet je deze persoonlijk op jouw naam laten zetten. Het gaat er vooral om dat je erop toeziet dat de koper de auto daadwerkelijk op zijn naam laat overschrijven.

  • Op deze pagina lees je alles over het overschrijven van een kenteken.
  • Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten.
  • Legitimeer je je liever met een paspoort of identiteitskaart, dan moet je ook een recent uittreksel van maximaal drie maanden oud laten zien.
  • Dit bewijs bestaat uit de volgende onderdelen:.

Het nieuwe kentekenbewijs bestaat uit:, wat kost het om een auto te laten overschrijven. Via Autoverzekering. Zolang het kenteken nog niet op jouw naam staat, die je goed moet bewaren. Tegenwoordig hoef je niet per se naar het postkantoor om een kenteken op een andere naam te zetten. Vervolgens ontvang je een vrijwaringsbewijs beter thuis wonen vacatures staat dat jij niet langer verantwoordelijk bent voor het voertuig.

Beide gegevens kun je opvragen bij de verkoper van de auto. Deze twee delen vormen samen de 9-cijferige tenaamstellingscode, ben je geen eigenaar van de auto.

Sorry, toegang is geweigerd

Auto overschrijven Als je een nieuwe auto koopt, dan moet het kenteken van je nieuwe auto op jouw naam gezet worden. In 4 stappen je kenteken overschrijven Voor het overschrijven van de auto of ander voertuig ga je samen met de ver koper naar een Kentekenloket. Als je nog in het bezit bent van een papieren kentekenbewijs heb je het tenaamstellingsbewijs én het overschrijvingsbewijs nodig.

Sluiten Opslaan. Op de site van PostNL kunt u zien waar dit mogelijk is. Het kenteken komt dan op jouw naam te staan.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
15.02.2021 07:42 Aislinn:
Gelukkig is het kenteken overschrijven zo gebeurd bij een Kentekenloket bij jou in de buurt.

13.02.2021 14:05 Tuğba:
In beide gevallen is het tonen van een geldig legitimatiebewijs verplicht.

17.02.2021 00:05 Saverio:
Je kunt dit niet voor iemand anders doen.