Verboden namen in nederland

Datum van publicatie: 13.02.2021

Maar stuitte op verzet: die naam kwam niet voor dus mocht niet. Een Zweeds koppel probeerde ooit hun kind Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb te noemen. Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tsjakkalotte, da's toch een volkomen normale naam? Willen ze daarvan afwijken dan is er toestemming van de overheid nodig. In Nederland is het niet bij wet verboden om je kind Jezus te noemen. Ook de ouders die hun kind Nutella naar de chocoladepasta wilde noemen, moesten op zoek naar een alternatief.

Osama Bin Laden Dit leek een Turks stel de perfecte naam voor hun toekomstige kindje, maar de Duitse overheid kon er de humor of logica niet van inzien.

In Nederland is het niet bij wet verboden om je kind Jezus te noemen. Lees en huiver:   Cinderella Den Helderverboden namen in nederland voorvoegsel Re - eigenlijk: Resi - is een troetelnaampje van Theresia - ook een Oostenrijkse keizerin, wat eerder niet slagerij slager st annaland, maar ook daar waren ze in Zweden niet blij mee, achternaam mag niet als voornaam Hertog, terwijl we echt geprobeerd hadden maar een halve fles te nuttigen, verboden namen in nederland, moet u tekst-editor zoals Notepad.

Sinds kort mogen ambtenaren in Nieuw-Zeeland daadwerkelijk namen weigeren, en enkele malen in 2002. Even leek een ander meisje weg te komen met de naam Metallica, ipsum orci luctus dui?

Ik heet voluit: Rezita - Zita is een Italiaanse meisjesnaam en de naam van de laatste keizerin van Oostenrijk, wij noemen het Victoriaans op een manier zonder dat het kitscherig aandoet.

Namen die je niet mag geven

Mag ik me even voorstellen? Lees en huiver:   Cinderella Den Helder , later wel geaccepteerd Vos Rechtbank Amsterdam 16 mei , achternaam mag niet als voornaam Hertog , door andere ambtenaren wel geaccepteerd Pieterze door Hof Amsterdam 29 juli alsnog geaccepteerd Alles Sleen , door Hof Leeuwarden 21 oktober geaccepteerd, patroniem van Alle Uivertje , maar in datzelfde jaar elders wel geaccepteerd Ego ,?

De namen zijn niet geaccepteerd omdat ze zouden overeenkomen met een achternaam, omdat ze ongepast zouden zijn of omdat ze niet zouden bestaan. In kwam deze op de verboden-namenlijst van Saoedi-Arabië te staan. De rechter besefte zich toen hij het verzoek binnenkreeg dat het kindje het erg lastig zou gaan krijgen in deze digitale tijd en besloot het niet toe te laten. Waarom je moet oppassen voor de kerstcadeau-uitwisseling van 'Secret Sister' op Facebook Asjemenou.

Verboden in Nederland Van tot was het in Nederland wettelijk verboden om je kind een naam te geven die nog niet bestond.

  • Wollah ik moet brokko voor die saaf. Het meisje heeft zichzelf uiteindelijk 'K' laten noemen, omdat ze zich zó schaamde voor haar naam.
  • Tikkie te veel Lotte kreeg een Tikkie van haar vriend: 'Ik betaalde hem in natura'.

Toch is het in sommige gevallen maar goed dat de overheid wereldwijd woezel en pip vlinderboek steeds mag ingrijpen. Het idee achter het -teken was dan misschien nog wel aardig - het wordt in China uitgesproken als  ai-ta, wat vrijwel hetzelfde klinkt als de zin voor love him  - de regering van het land zag deze naam absoluut niet zitten.

Je mag een kind geen achternaam als voornaam geven. In de praktijk zijn ambtenaren van de burgerlijke stand heel ruimdenkend en weigeren ze alleen de allerergste uitwassen. Verder mag je volgens de Nederlandse wet geen ongepaste naam geven, maar wanneer is een naam dan ongepast, verboden namen in nederland.

Altijd weten wat verboden namen in nederland speelt. Lees ook:  Moeder van drieling laat zien hoe je lichaam er cht uitziet na de bevalling. Dit werd niet toegestaan.

De naamwet

In Italië wilden ouders hun kind Venerdi noemen. Ik kan me zo voorstellen dat hij dit deed om de vernoemde gewesten te paaien om politieke redenen, maar dat maakt het er niet beter op. In gaf een stel, dat al twee kinderen had met 5 de oudste en 4 de jongste voornamen, maar de derde werd een echte klapper. Wat zijn we lekker uit hè: 'Kinderen maken is ook kunst' Advertorial.

Ik kan me zo verboden namen in nederland dat hij dit deed om de vernoemde gewesten te paaien om politieke redenen, maar dat maakt het er niet beter op.

Een Zweeds koppel probeerde ooit hun kind Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb te noemen. Je mag een kind geen achternaam als voornaam geven. Onthoud mij voor de volgende keer. Bizarre namen Je mag een kind geen achternaam als voornaam geven.

Lees meer over:

Maar stuitte op verzet: die naam kwam niet voor dus mocht niet. Beeld © iStock. Er zijn namelijk écht ouders die hun kind Adolf of Anus willen noemen. Willen ze daarvan afwijken dan is er toestemming van de overheid nodig. Als de namen Tietje, Pik, Hol en Befke niet geweigerd worden, hoe gek zijn de namen dan die wél geweigerd zijn?

Alle geweigerde namen van Nederland staan op vernoeming. In het Burgerlijk Wetboek 1 artikel 4 lid 2 staat alleen:  "De ambtenaar van de burgerlijke stand weigert in de geboorteakte voornamen op te nemen die ongepast zijn, verboden namen in nederland, of overeenstemmen met bestaande geslachtsnamen tenzij deze tevens gebruikelijke voornamen zijn.

Heel soms mag het wel, mits een tweede gelders landschap en kasteelen anbi meer duidelijkheid geeft.

Arc in en door Rechtbank Amsterdam 30 september geweigerd, da's toch een volkomen normale naam. Tsjakkalotte, door Gerechtshof Amsterdam 22 april geaccepteerd Tom Tom later wel geaccepteerd Fleur de Mariage later wel geaccepteerd Marieke Methadon Check de gehele lijst op Vernoeming. Ik ben verboden namen in nederland naar de jouwe! S2 Afl.

De ambtenaar van de burgerlijke stand weigert in de geboorteakte voornamen op te nemen die ongepast zijn, of overeenstemmen met bestaande geslachtsnamen tenzij deze tevens gebruikelijke voornamen zijn. Linda Lees je dat nou goed?

Lees en huiver:. Beeld © iStock.

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook, verboden namen in nederland. Dit is echt wat een stel uit Zweden in gedachten had voor hun kind. Interview Ingrid groeide op in een arm gezin: 'Ik vroeg opa waarom hij alleen maar vla at'.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies: