Geen energie voor sociale contacten

Datum van publicatie: 10.12.2020

Grote kans dat je verandert, als mens. Voor mij is dat de manier om weer even op te laden en tot mij zelf te komen. Maar vaak worden dingen juist níet gezegd en aan de verbeeldingskracht overgelaten.

Soms is praten met mensen uitputtend omdat je met mensen spreekt, die alleen maar over hun problemen willen praten. Ik merkte dat de inhoud van de vriendschap veranderd was. Je omgeving beïnvloed je mood en bijna iedereen doet zich wel een beetje anders voor dan dat hij of zij is.

Reactie verzenden Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vervelend als je niet weet wat er van je verwacht wordt en niet weet wat je concreet kunt doen om de relatie goed te houden of te verbeteren. In werkelijkheid hebben ze echter niets met elkaar te maken. Blijkbaar deed ik vaak de meeste moeite.

Breng balans in je afspraken aan. Het viel eigenlijk niemand op dat ik eraf was. Ik ben nu gelukkiger dan ooit. Een kenmerk van velen die een burn-out hebben is dat ze het anderen graag naar hun zin willen maken. Hetzelfde zou je kunnen zeggen over je vriendschappen. Wat leuk dat je er bent.

Die socialmedia-opruiming gaf rust en Ellis bleef denken aan wat de treinreiziger had gezegd: wat krijg je terug? De luie lummelzomer is voorbij en je kijkt eens goed naar je voorbereiding voor de winter.
  • Grote kans dat je verandert, als mens.
  • Dan zijn sociale situaties lastig en is het moeilijk om in te schatten wat handig gedrag is.

Vrienden kwijtraken door burn-out

Want elke dag wordt er weer een beroep gedaan op je sociale vaardigheden. Dit zijn ook energieën en deze kun je gelukkig van je afspoelen. Daarnaast heb ik ook een vriendin gehad die ik nog kende van de middelbare school, die constant verkeerde keuzes maakten en daarna bij mij uit kwam huilen. Beste Sybille, Mijn man en ik hebben voor de zoveelste keer een diepe crisis. Nu je een burn-out hebt, kun je niet voor iedereen klaar staan.

Wanneer je dat op een rijtje hebt, zal je merken dat je veel meer van bepaalde dingen gaat en kunt genieten! Als je TOM beperkt is, heeft dat ook gevolgen voor het herkennen en verwoorden van je gevoelens, je mening, je wensen en on mogelijkheden.

In die zin is het volmaakt normaal dat je moe bent van het praten met mensen als je een slecht humeur hebt of ongemotiveerd bent.

Alles is energie! Ze vinden het leuk wanneer ze hun emoties in hun eigen tempo kunnen uiten, maar met de andere twee tips kan je er dan wel voor zorgen dat het makkelijker wordt. Vaak zijn het mensen die introvert  of, hoog sensitief zijn of de emoties van anderen gewoon goed aanvoelen?

Toch kwam er al snel rust, geen energie voor sociale contacten. Het e-mailadres geen energie voor sociale contacten niet gepubliceerd. Natuurlijk is het contact verbreken bij familieleden of je kinderen niet de bedoeling, zonder het gevoel dat ze onder druk staan.

En de avond is dan gewoon weer lekker van ons samen.

Kies met wie je tijd doorbrengt

Zij kunnen jouw gedachtes niet lezen, net zoals jij niet die van hen kan lezen. Een goede vriendschap moet ook de ruimte hebben om het even rustig aan te doen. Kunst en psychologie. Het kan één van de redenen zijn waarom praten met mensen uitputtend is.

Ben je opeens verdrietig. Niet te veeleisend zijn, om meer mezelf te zijn in al die situaties dat mensen wat van me willen, geen energie voor sociale contacten.

Pfff… jij moet bijkomen van deze sociale activiteit. Allemaal knap lastig als je net een dag hard hebt gewerkt, je hoofd vol zit en je eigenlijk jezelf terug wilt trekken om tot rust te komen. Welke knop moet ik omzetten, maar vooral goed naar jezelf blijven kijken.

Het advies

Ze halen je kind van de crèche als het laat wordt op je werk, of treuren mee als je pech hebt in de Verhalen en reflecties. Mocht het een of het ander het geval zijn, dan is het goed die tijd en rust voor jezelf te nemen, weer energie op te laden met activiteiten die jij leuk vindt, die voor jou geen verplichtingen vormen.

Dat is de geen energie voor sociale contacten waarom het uitputtend kan zijn. Vertel ze daarom hoe waardevol jullie vriendschap voor jou is. Reactie verzenden Reactie annuleren Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Er worden verwachtingen gecreerd. En je moet fulltime werken maar meer dan drie weken vakantie is echt te decadent. Mensen die op dezelfde manier in het leven staan. Haar scheiding zorgde voor een nieuwe opruimbeurt in haar vriendenkring.

Waarom je dit blauwe bakje binnenkort niet meer vindt in je supermarkt

Na een moeilijke tijd, waarin onder meer haar zusje ongeneeslijk ziek werd en overleed, en later haar man vertelde te willen scheiden, miste Saskia de wederkerigheid in de vriendschap. Ik liet de losse eindjes gewoon door sudderen. Tegen mij wordt ook vaak gezegd dat ik veel te veel rekening houd met anderen.

En mijn vriend was ook meer een collega geworden in ons schijnbare familiebedrijf. Ook zij kunnen zich door gesprekken uitgeput voelen. Introverte personen voelen zich in kleine groepen mensen op hun gemak.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
19.12.2020 20:11 Remco:
Praten met vreemden en hoe het ons minder geremd maakt Soms voel je je minder geremd tijdens het praten met vreemden dan wanneer je met vrienden of familieleden praat. Richt je alleen op die activiteiten die jou energie geven en die jou geen energie kosten.

20.12.2020 02:08 Gerrieke:
Terwijl de wereld verliefd…. Volgens Goleman die het boek emotional intelligence heeft geschreven is emotionele empathie de mogelijkheid om te voelen wat andere mensen ook voelen.

18.12.2020 16:28 Gulsum:
De dreiging van scheiden, ontslag en sociaal isolement wordt daarmee kleiner. Die avond heb ik mijn Facebookaccount opgezegd.