Kom je aan met de pil

Datum van publicatie: 16.11.2020

Je slikt elke dag 1 pil, elke dag op hetzelfde tijdstip. Emma wilde liever geen anticonceptiemethode door een arts laten inbrengen.

Je slikt elke dag 1 pil, elke dag op hetzelfde tijdstip. De pil en tja het duurt lang voor het werkt en hormonen. Dit hangt af van het type pil dat je slikt, overleg met je arts!

En toen dag ik moet stoppen. Ook interessant. Ik vond me zelf dikker aan het worden.

Nu wil ik dus aangeven, dat ik nu de stopweek heb en al die klagen als sneeuw voor de zon verdwijnen!. Als jij oplet met wat en hoeveel je eet en hoeveel je beweegt, gebeurt dit volgens mij niet zo snel kom je aan met de pil. Het meest betrouwbaar is dan om sociale gevolgen van drugsgebruik placebogroep te hebben.

Dat zorgt ervoor dat je elke maand bloedt in de stopweek. Tegen de tijd dat je de pil of een alternatief daarvoor gaat gebruiken, raad ik je aan om extra goed op te letten op je gewicht en op wat je eet. Welke anticonceptiepil kies je!

  • Daarnaast zorgt het voor een slijmprop bij de baarmoedermond, waardoor sperma moeilijk in de baarmoeder kan komen.
  • Maar de kosten vallen binnen je eigen risico. Een hormonaal middel dat er voor zorgt dat je tijdelijk niet meer ongesteld wordt.

Starten na de zwangerschap Wil je starten met de anticonceptiepil na je zwangerschap? Zijn hormonen slecht voor je gezondheid lichaam? Een systematic review van 44 studies naar de inname van anticonceptiemiddelen met een combinatie van hormonen laat geen significante verschillen zien rond het gewicht 1. Dit is het gemiddelde van Nederland. Is de pil veilig als ik antibiotica gebruik? Roken is een grote afrader als je de pil slikt.

  • Dit heet de stopweek.
  • Ja, het bloedverlies is dan meestal korter. Adriana - Zaterdag 5 oktober

Inloggen Inloggen met Mijn Account Nog geen account. Op zich hoor je wel eens van post-pil-amenorroe, waarbij de menstruatie langere tijd uitblijft. De anticonceptiepil is een klein pilletje. Daardoor loop je geen risico. Je bent dan goed beschermd tegen zwangerschap!

Gewichtstoename is een onderdeel van normale groei.

Russische roulette

Gynaecoloog Dr Bertho Nieboer legt uit. De gebruikte url is ongeldig. Hoe zit het nou precies met de pil? Wanneer begin ik met mijn nieuwe pilstrip?

De pil is de meest gebruikte anticonceptiemethode in Nederland. Ook zorgen ze juist voor een lagere kans op darm- en eierstokkanker. Wat is anticonceptie. Lees de gebruiksaanwijzing goed door. Meer informatie. Daarna kan je de pil bij de apotheek halen. Neem dan contact op met je huisarts of de Sense Infolijn mailĀ  info sense.

Kun je aankomen door de pil?

Elke dag, behalve in de stopweek, slik je een pil om een zwangerschap te voorkomen. Vergeet je de pil in de weken voor de stopweek? Starten na de zwangerschap Wil je starten met de anticonceptiepil na je zwangerschap? Dat wil zeggen dat je de pil eerst 21 dagen slikt.

Bij een andere middel kom je aan met de pil je misschien dezelfde bijwerkingen? En of je onbeschermde seks hebt gehad neuken zonder condoom. Neem deze altijd mee. In de pil zit progesteron, als je stopt met anticonceptie kan je weer gewoon zwanger worden.

Misschien vind je dit ook interessant. Na de stopweek? Privacy- en cookiebeleid! Ja, wat voor meer zin in bepaalde suikers en vetten zorgt!

Weet jij het antwoord?

Als je daarna de Wat zijn de voordelen van de pil? Kunnen hormonen psychisch effect hebben? De url is niet geldig, dit domein wordt niet ondersteund als videoplatform.

Wat weet jij. De menstruatie komt meestal na 2 tot 3 dagen na het innemen van de laatste anticonceptiepil op gang. Mocht je nu echt heel veel last hebben van deze of andere bijwerkingen van je anticonceptiepil, dan kun je altijd een andere proberen.

Deel dit artikel:


Gerelateerde materialen:

Discussies:
24.11.2020 23:22 Dena:
Word je dikker van de pil?

20.11.2020 21:07 Andreia:
Na hoeveel tijd ben je weer vruchtbaar als je stopt met de pil? Dan weet je zeker dat je niet onbedoeld zwanger wordt.

19.11.2020 14:20 Quinn:
Je moet soms nog een eigen bijdrage betalen. Voor betrouwbaar onderzoek naar de effecten van een medicijn heb je vrijwel altijd een controlegroep nodig.